از عمر بازاریابی حدود یک قرن میگذرد ولی مفهوم جدید آن دانش نو و تازه است.بررسی های تاریخی نشان می دهد که در بازارهای پیشرفته این پدیده تا عصر حاضر 4 دوره را تجربه کرده است که به قرار زیر است:
- دوره فرآورده گرایی یا تولید انبوه
- دوره بازارگرایی
- دوره مشتری گرایی
- دوره ارزش آفرینی
بسیاری از مردم چنین می اندیشند که بازاریابی تنها به معنی فروش و تبلیغ است در صورتی که باید بدانیم فروش و تبلیغ در اصل بخش نمایان( کوه یخ شناور ) اصل فروش است و عظمت و وسعت بی حد این مطلب همچنان مستور و پوشیده است.
پس به معنای نوین آن یعنی برآوردن نیازها و ارزش آفرینی برای مشتریان باید توجه ویژه ای کرد تا در عرصه ی تجارت بتوان موفقیت هایی چشمگیر را صید کرد.اگر مجموعه ای بتواند نیازها و ارزش آفرینی برای مشتری اش را درک کند محصولاتی را تولید و ارائه میکند که دارای بالاترین ارزش باشد ، قیمت گذاری واقعی و منصفانه ،توزیع،ترویج و تبلیغ و صداقت در کار را به روشی کارا و هدفمند انجام دهد، به طور حتم آینده ای روشن تر برای تولید کننده و مصرف کننده و آرامشی افزونتر در تجارت خود را تجربه خواهد کرد.
در برنامه استراتژیک ؛ ماموریت و هدفهای کلی شرکت تعیین می شود .
در هر واحد سازمانی، برای تامین هدف های استراتژیک ،بازاریابی نقش اصلی راایفا میکند. یک شرکت برای اینکه در بازار رقابت کنونی موفق شود باید متمرکز برمشتری و مشتری مداری باشد و بتواند باارائه ارزش های بیشتری برای مشتریان ،طرفداران بیشتر و حتی شرکت های رقیبش را به خود جذب نماید.
بنابراین یک بازاریابی درست مستلزم تجزیه و تحلیل دقیق مشتریان و درک نیازها و خواسته های آنان توسط شرکت و بازاریاب شرکت است.
روال یک شرکت ومجموعه های موفق در فرآیند بازاریابی:
- شرکت فرآیند بازاریابی را تجزیه و تحلیل می کند .
- برنامه ریزی دقیق انجام می دهد.
- برنامه ها را اجرا می کند .
- وامور انجام شده را کنترل می کند.
شرکت از طریق این فعالیت ها محیط بازاریابی را تحت نظارت دارد و خود را با آن سازگار می کند تا در جهت رضایت هرچه بیشتر مشتری پیش رود و به مقصود نهایی نایل آید.
- فروش بزرگترین خدمت به هم نوع است.
- فروشندگان حرفه ای اعتماد به نفس دارند.
- فروشندگان مثل مشاورعمل می کنند.
- فروشندگان حرفه ای انسان های صادق،درستکار و روراستی هستند.
- فروشنده حرفه ای باید یک متفکر خلاق باشد و ارتباط طولانی مدتی با مشتریان ایجاد کنند.
دیدگاه خود را بنویسید